Help     

Hier volgt wat uitleg over hoe de Europa site in elkaar zit en hoe hij werkt. Binnenkort zal deze helpfunctie uitgebreid worden met een trefwoordenindex.

Knoppen / buttons

Met de knoppen / buttons bovenin de site kun je snel naar het onderwerp van je keuze. Je komt dan bij de meeste knoppen in een index terecht waar je weer verder kunt zoeken naar het onderwerp van je keuze. Zo vind je bij de knop historie een handig overzicht van alle belangrijke jaartallen.

Links in de site kun je klikken naar help en colofon.

EU-vlag

Rechtsboven op de pagina staat een kleine afbeelding van de vlag van de Europese Unie. Door op deze vlag te klikken kom je weer terug op de homepage. Deze vlag blijft altijd rechtsbovenin staan.
  

Sterretjes

Op de diverse pagina's van de site kun je sterretjes tegenkomen bij rode, schuingedrukte woorden (Ga hier op staan om meer te weten te komen over het woord.). Wanneer je met de muis op dat sterretje gaat staan, verschijnt er een uitleg over dat woord in beeld. Het kan zijn dat dit bij sommige browsers, anders dan Microsoft Internet Explorer, minder goed werkt.
  

Index en links

Bovenaan iedere pagina staat een handige index, zodat je snel naar het onderwerp kan klikken. De 'links' zijn niet onderstreept, maar dit gebeurt pas als je er met je muis over heen gaat. De index is te herkennen aan de papegaai die steeds aan de linkerkant staat. Dit is een voorbeeldindex:


- terug naar de homepage

Alle overige links naar bijvoorbeeld andere internetsites krijgen pas een lijn onder de tekst als je er met je muis over heen gaat.
   
Opmerking: de lijn onder de link zal bij Netscape waarschijnlijk niet werken. Let dus op de links in de tekst. Deze zijn steeds rood gekleurd.
  

Beeldscherminstellingen

Op de beginpagina staat al aangegeven dat deze site het beste te bekijken is met een beeldscherminstelling van 800x600 pixels. De site is verder ook goed te bekijken met een instelling van 1024x768 pixels. Komt deze instelling niet overeen met je eigen scherm, kijk dan bij menu 'Start' - 'Instellingen' - 'Configuratiescherm' - 'Beeldscherm' - en verander het beeldscherm bij het tabblad 'Instelling'.


Verschillende browsers

Deze internetsite is met Microsoft Internet Explorer en Netscape Communicator goed te bekijken.
  

Meer informatie

Op een aantal pagina's staat aangegeven waar je bijvoorbeeld op internet meer informatie over een onderwerp kunt vinden. Daar staat vaak de informatie nog wat uitgebreider beschreven.

Een handige knop bovenin is de knop info. Daar vind je een grote lijst met Europese instellingen en overige belangrijke instellingen. Natuurlijk kun je ook meer informatie vinden op de internetsite van de Europese Unie: http://www.europa.eu.int/